07 november 2014

SverigeModerater


Jag verkar nog lite nojig när det gäller moderaterna men dom har förstört så mycket i det svenska välfärdssystemen och på arbetsmarknaden så jag har inget till övers för dem alls.
Nu när "M-laget" skall formas på nytt så finns det bara en kandidat som ledare. Anna Kinberg Batra. 
Anders Lindberg har i en ledare i AB tagit upp frågan och visar på likheten med valet av Håkan Juholt - Bristen på transparans bl a.

Citat: "Sveriges två stora partier väljer partiledning utan insyn och öppen debatt på ett sätt vi aldrig skulle acceptera i något annat sammanhang.
På ytan är Håkan Juholt och ­Anna Kinberg Batra varandras ­motsatser, han yvig – hon kontrollerad.
Men när Juholt valdes visste varken svenska folket eller socialdemokratiska partiet vad han stod för. Det ­berättade han först i sitt installationstal.
För Kinberg Batra är situationen ­likartad.
Vad vill hon med Moderaterna?
Vad tror hon på?
Vad tänker hon om Sverige?
Inte ens Moderaterna själva verkar veta". slut citat

Många av M-avdelningarna kräver att hela presidiet skall avgå så att AKB skall få forma sitt "lag" så det passar henne. Då ryker garanterat Kent Persson. Sen kan vi vänta på att ett antal yngre stockholmare, företrädesvis kompisar från Handelshögskolan, väljs in och får hög lön.
M har också börjat samarbeta med SD i landstinget i Värmland. I Bromölla är det V som har öppnat för samarbete. Så där är nog alla partier lika goda kålsupare men jag tycker nog att namnet SverigeModerater speglar det som komma skall.

Inga kommentarer: