21 november 2011

Sveriges Radio fegar ut!

Jag har tidigare varit ivrig lyssnare till programmet ”Vår grundade mening” i SR/P1.
Det var ett ljus i den annars så snåla mediagranskningsmörkret.

Under 2007 ändrades namnet till ”Publicerat” och sändningstiden minskades till en ½-timme för att sedermera minska till 20 minuter.

Inom programmets ram (och på webben) har det funnits en möjlighet att komma med synpunkter som sedan kommenterades av programledningen och som alla kunde ta del av. Det har kallats ”Lyssnarkontakt”. Denna möjlighet upphörde 1 juli 2011. Ersättningen heter ”Lyssnarservice”. Skillnaden är att dina frågor besvaras till dig som enskild person men publiceras inte så andra kan ta del av svaren. Med andra ord blir det ingen dialog eller diskussion alls speciellt inte av mediekritiskt slag. SR säger sig vara så neutrala men i stället blir dom fega.

Numera lyssnar jag egentligen bara på direktsända program till exempel p4 lokalt alternativt blir det p2 på förmiddagen när det är klassisk musik. Övrig tid har SR förstört p2 också. Jazz och nyheter på andra språk osv. Det borde finnas en renodlad klassisk musikkanal i vanliga radion liksom det finns på webbsidan. Jazzen kan gott flytta till webben och lämna plats för riktig musik! Det var faktiskt bättre förr!!

Inga kommentarer: